Monday, 22 April 2013

ATASI MASALAH RAMBUT GUGUR DENGAN SHAKLEEAssalamualaikum kawan-kawan..Wah dalam sehari ni...tiga post Anne dah tulis yek.Mungkin atas permintaan kawan-kawan yang bertanya..Jadi lebih senang Anne terangkan di blog ini...

Tidak kira lelaki dan wanita..Kedua-duanya mengalami masalah rambut gugur..Ada yang mengatakan masalah datang dari syampu yang salah, tetapi sebenarnya masalah hormon juga yang menyebabkan rambut gugur.

Anne pun tidak terkecuali mengalami masalah ini..Tapi sejak amalkan ESP untuk menyusu, Anne perasan masalah rambut gugur berkurangan.


Sebab -sebab lain rambut gugur adalah kerana

1) Penyakit Tiroid
- Kelenjar tiroid yang terlalu aktif atau pasif juga boleh sebabkan rambut gugur.

2) Protein yang tidak seimbang dalam pemakanan
- Amalan diet yang tidak seimbang dengan tidak memakan protein atau tabiat pemakanan yang abnormal

3) Ubat-ubatan
- Sesetengah ubatan boleh menyebabkan keguguran rambut untuk sementara waktu.  Ubat-ubatan terdiri daripada penyakit gout, artritis, kemurungan, masalah jantung, hipertensi atau ubat cairkan darah dan pengambilan vitamin A secara berlebihan boleh menyebabkan keguguran rambut.

Berikut adalah testimoni seorang customer yang menggunakan Zinc Complex Shaklee selama 2 bulan berturut-turut selepas bersalin.  Rambut dia telah tumbuh semula dan tahu kenapa? Ini adalah kerana Zinc boleh mengukuhkan shaf rambut dan mengelakkan rambut dari gugur semula.Selain mengambil Zinc Complex Shaklee, untuk cepatkan pertumbuhan rambut, disyorkan mengambil sekali ESP kerana ia dapat membekalkan protein untuk membina rambut baru.Selain produk tersebut, Shaklee juga ada Syampu...untuk rambut kelemumur, untuk rambut kering, untuk kuatkan rambut dan menghalangnya gugur..Prosante Hair Care


  • Revitalizing Shampoo - Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten di samping Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala serta rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
  • Lightweight Conditioner - Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit. Ia Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat di samping menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus.
 Boleh beli secara online , highlight link , klik kanan dan open link

 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=cef70cc8dbcc7149988652bf7dff8ff8


Sekian, terima kasih..

Sebarang pertanyaan bolehlah tanya Anne melalui
fb: Pinkgradesshop Encik Lopard
sms/whatsap 0179688187
SHAKLEE ID 928105

 Credit to google.com.
No comments:

Post a Comment