Monday, 22 October 2012

Spaghetti Aglio Olio

Salam...baru ni makan spaghetti olio kat kedai sholin power kat benus tu...memang sedap...ceritalah pada ALONG...dia pun suruhlah cari resepi... ni resepi yang jumpa di blog lain......sori...bukan nak copy & paste...cuma nak memudahkan along untuk salin resepi ni...dia xde masa nak search2 ni...adik jugak yang kena tolong...



Bahan-bahan

250 gm spaghetti
300gm makanan laut (Udang, sotong, ketam)
1/4 cawan olive oil
2 ulas bawang putih (kisar kering atau tumbuk)
1sk chili flakes
1sb oregano flakes
1sb parsley flakes
1/2sk lada hitam
1/2sk garam
1/2 kiub pati ayam

Cara-cara

Rebus spaghetti sehingga lembut dan toskan.

Dalam periuk lain, rebus seafood sehingga hampir masak dan toskan. Jangan buang air rebusan seafood ini.

Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit. Masukkan 1 senduk air rebusan seafood.


Masukkan oregano, parsley dan chili flakes, lada hitam, garam dan pati ayam.

Masukkan spaghetti dan seafood. Kacau hingga sekata.

Siap untuk dihidangkan.

p/s : Kalau dah masak nanti, janga lupa hantar rumah adik sikit yek....

2 comments:

  1. kedai sholin power kat benus....nie kat mner k.anne nak try gak...hehehe

    ReplyDelete
  2. kat depan dara tomyam..Sebelah kedai ni ada PEND' bundle

    ReplyDelete